Redirecționează 2% din impozitul pe salariu către Asociația CCERPA

Prin Legea 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze către organizația dvs. 2% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoana fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, în contul organizației nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revini ONG-ului NU reprezintă o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental.

Se completează Declarația 230 cu datele CCERPA și se poate depune personal la sediul CCERPA sau se poate transmite prin poștă.

Cota de 2% din impozitul pe venit nu reprezintă o sumă foarte mare . Un calcul simplu ne arată că la un salariu brut de 1500 lei, salariul mediu pe economie, impozitul pe salariu care i se reține lunar angajatului este de aproximativ 200 lei – care se virează de catre angajator către bugetul statului.

Din acest impozit, de aproape 200 lei, noi avem dreptul să direcționăm 2% – adică aprox. 4 lei – către acea organizație pe care o alegem.

Descărcare

Descarcă formularul 230

20% din impozitul pe profit (persoane juridice)

Acest tip de sponsorizare nu presupune cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei 20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat către un ONG care susține o cauză socială. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2015, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2015.

Descărcare

Descarcă contractul de sponsorizare


Jennie magiera is a 4th and 5th buying papers online paper writer grade math teacher and a technology and mathematics curriculum coach in chicago public schools.