Ziua Mondială a Teatrului

martie 27 21:08 2015 Printează Articolul

Ziua Mondială a Teatrului

Institutul international de Teatru – ITI, înființat în anul 1948 la iniţiativa UNESCO şi a unor personalităţi de seamă din domeniul teatrului, este cea mai importantă organizaţie internaţională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relaţii oficiale de consultare şi asociere cu UNESCO.

Pe data de 27 martie 1961, Institutul Internaţional de Teatru din cadrul Congresului Mondial, de la Viena au creat Ziua Mondială a Teatrului şi a fost sărbătorită prima oară pe 27 martie 1962, în ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris.

În fiecare an, pe data de 27 martie, comunitatea teatrală internațională, artiști, public, centrele naționale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, iar o personalitate din lumea teatrului sau din alt domeniu al culturii este invitată să-şi exprime gândurile legate de acest eveniment, printr-un Mesaj internaţional, care se difuzează în lumea întreagă, în zeci de limbi.

Dramaturgul, romancierul, traducătorul, adaptatorul și scenaristul Canadian Michel Tremblay a semnat Mesajul international din acest an.

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment