Vernisaj expozițional Peisaje Contemporane

by Alexandra | martie 10, 2015 1:09 pm

U-Art Gallery și-a deschis porțiile vernisajul expoziției Peisaje contemporane începând cu data de 3 septembrie până la 30 septembrie 2013, organizată la sediul său din București, Bd Iancu de Hunedoara nr.8 bl.H3 et.7.

Criticul de artă Marius Tița, ne asigură că nu este ușor să pictezi un peiaj, deși la o prima gândire așa s-a părea. Acesta vede în tratarea plastică a peisajului un adevărat conflict între realitatea deplină și imediata și profunzimea construcției naturale. „Creatorul trebuie să se raporteze aproape cu smerenie la această frumusețe, care nu se releva oricui și oricum, și să îi aducă atingerea sa de geniu și magie.

În această expoziție, și în fiecare clipă a lor de șevalet, o reușesc cei care alcătuiesc simeza de la U-Art Gallery, sculptorul sirian Ammar Alnahhas, devenit un important și sensibil pictor român, inconfundabilul Vitalie Butescu, stăpân al Balcicului, al Bucureștiului vechi și profund și al crângurilor în lumina, Cornelia Victoria Dedu, profesor de culoare în fiecare tușă de penel, Corneliu Dragan-Târgoviște, acuarelist de forță care transferă în întreaga sa operă valențele acestei tehnici plastice, neobositul călător al spiritului Mihail Gavril, exuberantul Rares Kerekes, modelator de dealuri, văi și urbe medievale, și Laurențiu Midvichi, creator de corpuri și gradini”. La vernisaj, Anca Bălinișteanu ne va încânta cu melodiile flautului său.

Așadar, vă așteptăm în această lună, începând cu ora 18:00, la U-Art Gallery, la vernisajul expoziției Peisaje contemporane în care curatorul Valeriu Dragan reunește creații de Ammar Alnahhas, Vitalie Butescu, Cornelia Victoria Dedu, Corneliu Dragan-Târgoviște, Mihail Gavril, Rares Kerekes si Laurentiu Midvichi.

Centrul Cultural European Româno-Panarab (CCERPA) a fost prezent la lansarea evenimentului, și îi felicită pe organizatorii și pe participanți cu lucrările expuse.

Centrul Cultural European Româno-Panarab (CCERPA) îi adresează dl. Ammar Alnahhas, un devotat prieten al centrului nostru, sincere felicitării de succes și bune realizării în activitățiile viitoare. Expozițiile Dl. Ammar Alnahhas marchează un stil deosebit și tipic în tablourile pe care le-a pictat și le-a expus publicului larg.

Source URL: https://www.ccerpa.ro/vernisaj-expozitional-peisaje-contemporane/