înapoi la pagina de început

Mesajul Președintelui CCERPA

Mesajul Președintelui CCERPA

Având în vedere vechimea relațiilor româno-arabe, care au generat o comoară culturală și sociala, a fost înființată CCERPA, cu scopul de a promova și consolida relatiile culturale româno-arabe, precum și cultura europeană, prin aprofundare și o mai bună cunoaștere a acestora. Noi punem accentul pe respectul reciproc, pe convergențele existente între culturile noastre, pentru a putea realiza obiectivele ce conduc la o promovare a legaturilor dintre popoare, folosind mijloacele științifice moderne.

Noi, in calitate de reprezentanti ai societatii civile, intelegem rolul important pe care-l avem, in consolidarea și dezvoltarea legăturilor care s-au format de-a lungul timpului intre Romania si tarile arabe.

Mesajul nostru este un mesaj transparent, credibil, pur, deschis adresat oricărei persoane cu intenții oneste si care doreste sa ni se alăture, pentru a realiza împreună acest proiect. Noi privim acest demers ca pe unul esențial pentru interesele tarii noastre, cu un inalt respect pentru interesele naționale ale statelor árabe și respectand tradițiile fiecărei societăți.

In vederea indeplinirii obiectivelor propuse, CCERPA acordă o deosebită importanță consilierii cu instituțiile publice de referință din România, dar si cu ambasadorii tarilor arabe care sunt acreditati la București, cu care avem, dealtfel, o colaborare foarte buna.

CCERPA se adresează în mod special admiratorilor și iubitorilor celor două culturi, romana si araba, cu accent pe familiile mixte, cu membri apartinand celor două culturi, cetățenilor arabi care trăiesc în România, precum și cetățenilor români care trăiesc în țările arabe, foștilor absolvenți arabi ai universităților din România, cetățenilor români care au învățat sau studiază limba arabă, precum și altora.

Un lucru important de subliniat este acela că CCERPA este o asociație apolitică și neutra din punct de vedere religios, care crede în principiul egalitatii intre toti oamenii, in respectul reciproc, care actioneaza cu înțelepciune, care se bazeaza pe rațiune, deoarece numai o abordare civilizată a relatiilor inter-umane duce la o dezvoltare normală a societățiilor corespunzatoare secolului XXI și provocărilor acestuia.

În concluzie, CCERPA este un lăcaș de pace și respect, având dorința de a fi un model credibil pentru orice proiect sau inițiativă asemanatoare.

As a parent this is what you need to know about your childs whereabouts.