Întrevedere CCERPA și Institutul Francez din București

Întrevedere CCERPA și Institutul Francez din București
februarie 22 17:30 2015 Printează Articolul

Pe data de 08.01.2015 a avut loc întrevederea la sediul Institutului Francez din București dintre reprezentantul acestuia domnul Christopher Pomez și reprezentanții CCERPA respectiv domnul Dirar Kutaini, domnul Silviu Udangiu și domnul Ahmed Harrati.

Domnul Președinte Dirar Kutaini a făcut cunoscute activitățile centrului și planul de viitor al centrului și a arătat dorința de colaborare cu Institutul Francez menționând că, trăim într-o țară francofonă luând în considerare că o parte din țările arabe sunt francofone.

De asemenea, domnul Dirar Kutaini și-a arătat recunoștința față de fostului director al institutului Pierre Stanislas care a participat la lansarea oficială a CCERPA și a încurajat dezvoltarea acestui centru cultural.

Domnul Christopher Pomez a prezentat activitățile Institutului Francez și a menționat că în unele țări arabe populația creștin-ortodoxă este din ce în ce mai numeroasă ceea ce implică o creștere a lăcașelor de cult creștine alături de lăcașele de cult musulmane.
La finalul întrevederii a fost stabilită modalitatea și modul în care cele două instituții vor colabora în viitor.