Interviu acordat în ziarul Informația Zilei de Maramureș de către Asociația Nord pentru Cooperare și Integrare (ANCI)

februarie 22 20:17 2015 Printează Articolul

INTERVIU ACORDAT IN ZIARUL INFORMATIA ZILEI DE MARAMURES DE CATRE
ASOCIATIA NORD PENTRU COOPERARE SI INTEGRARE (ANCI)

07 octombrie 2013

ASOCIATIA NORD PENTRU COOPERARE SI INTEGRARE PUNCTEAZA ÎN FORTA RELATIILE CU LUMEA ARABA SI ORIENTUL MIJLOCIU

În 30 mai a.c., la Somcuta Mare a demarat Asociatia Nord pentru Cooperare si Integrare, avându-l ca director pe Emanuel Peterliceanu. Tânarul acesta este absolvent al Universitatii Baghdad din orasul cu acelasi nume si foarte bun cunoscator al Orientului Mijlociu cu ale lui traditii si cutume.

ANCI tocmai asta îsi propunea în urma cu 5 luni de zile, si revigoreze traditionalele relatii umane, sociale, culturale, educationale si spirituale dintre România si lumea araba.

Pe acest fond, Emanuel Peterliceanu a pornit demersurile de creare a unor relatii serioase, partenerial cu: Centrul Cultural European Româno-PanArab(CCERPA) din România, cu Asociatia oamenilor de Afaceri Irakieni din România, cu Camera Româno-Irakiana de Comert si Industrie din Bucuresti, cu Asociatia Comunitatii Irakienilor Stabiliti în România.

La reuniunea celei din urma asociatii ( 27 iunie a.c. ), Emanuel Peterliceanu, fiind invitat de catre E.S. noul ambasador al Irakului la Bucuresti, dl.Omer Karim Berzinji.

De asemenea, tânarul director ANCI a stabilit relatii directe cu Excelenta Sa Bahador Aminian, ambasadorul Iranului la Bucuresti. Acesta fiind si prefatatorul unui volum de antologie de poezie mistica a islamului, ce se va lansa în curând la Târgul de Carte Gaudeamus, unde ANCI, în colaborare cu editura Proema, va oferi publicului un set de patru noi volume despre lumea araba.

În acest context e de semnalat vizita oficiala în România a E.S. Hoshyar Zebari, vice-prim ministru si ministru de externe al Irakului pentru aniversarea a 55 de ani de relatii diplomatice dintre Irak si România.

Emanuel Peterliceanu, directorul ANCI si reprezentant al editurii Proema din Baia Mare, a fost invitat de catre ambasadorul Irakului la Bucuresti si de catre Ministerul român al Afacerilor Externe sa ia parte la receptia oficiala prilejuita de acest eveniment.

E de remarcat atmosfera amicala a unei întâlniri între Emanuel Peterliceanu si ministrul de externe al Irakului unde un cunoscator al lumii arabe precum tânarul director ANCI a punctat decisiv în privinta dinamizarii relatiilor româno-irakiene.

Ministrul irakian de Externe s-a si exprimat în acest sens: ”Trebuie sa reveniti în Irak”, a spus acesta înspre Emanuel Peterliceanu. Prin astfel de actiuni ANCI, editura Proema si tânarul Emanuel Peterliceanu sunt ambasadori credibili ai României în Lumea Araba.

P.S. În cotidianul nostru de marti vom publica fotografii de la acest eveniment.

Marian Ilea

Articol scris de: Vlad Suciu

Presa-CCerpa

The ipad mini stock level is reportedly about double what the reseller received for the third-generation ipad launch, which also included cellular-capable models
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment