Inaugurarea Primei Biblioteci Româno-Arabe la București

septembrie 20 14:19 2020 Printează Articolul

INAUGURAREA PRIMEI BIBLIOTECI ROMÂNO-ARABE LA BUCUREȘTI ÎN CADRUL EVENIMENTULUI ORGANIZAT CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Centrul Cultural European Româno-Panarab-CCERPA a organizat pe data de 18 decembrie 2014 un eveniment caritabil pentru copiii din cadrul Căminului pentru Familiile Refugiate și Centrul Sfântul Iosif din București, reușind să alunge tristețea acestora prin intermediul colindelor oferite în dar de către Corul Bărbătesc Cantus Domini și de Dna. Valeria Arnautu, care le-a adus un strop de bucurie, fericire și zâmbet pe chipurile și în suflete.

De asemenea Dl. Dr. Dirar Kutaini – Președinte CCERPA, a menționat că acest eveniment a fost unul cultural, de convergențe culturale româno-arabe și reprezintă un mod de incluziune socio-culturală și de respect reciproc, de coabitare unde România reprezintă un model exemplar la nivel mondial.

Tot în cadrul acestui nobil eveniment Dl. Dr. Dirar Kutaini-Președinte CCERPA a declarat inaugurare primei Biblioteci Româno-Arabe la București, care cuprinde un fond de carte nestemat, valoros și prețios din literatura română și arabă, care se adresează familiilor mixte, studenților arabi și români din universitățile din București, comunității arabe și românești, dar și celor care doresc să cunoască cât mai bine cultura, civiliziția și tradiția arabă.

Dintre participanți la eveniment au făcut parte E.S. Dl. Ambasador Saker MALKAWI, al Regatului Hașemit al Iordaniei, E.S. Dl. Ambasador Mohamed Eltayeb Gasmalla MUDAWI al Republicii Sudan, și reprezentantul Regatului Arabiei Saudite Dl. Mohamed Hmoud, Consilier al Departamentului Economic, reprezentantul Universității Spiru Haret, reprezentantul Departamentului Egalitatea de Șanșe între Femeiu și Bărbați, ș.a.

La finalul evenimentului CCERPA a oferit cadouri pentru copii și pentru pentru participanți la eveniment.

Evenimentul s-a incheiat după urările tradiționale de La Mulți Ani din partea Ambasadorilor și ale invitațiilor prezenți la evenimentul, iar echipa CCERPA prin Dl. Dr. Dirar Kutaini urându-le invitațiilor Sărbători Fericite și

Un An Nou cu belșug!

Întregul eveniment s-a bucurat de un real succes și de aprecierea celor participanți la eveniment.

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment