Eveniment Medical „MANAGMENTUL DURERII PRIN TERAPIE LASER”

Eveniment Medical  „MANAGMENTUL DURERII PRIN TERAPIE LASER”
mai 10 22:09 2016 Printează Articolul

 

 

 

Evenimentul organizat marţi, 10 mai, de către Clubul Medicilor şi Farmaciştilor din cadrul Centrului Cultural European Româno-Panarab-CCERPA a prilejuit întâlnirea cu un cunoscut specialist în domeniu, Dr. Mazen NASREDDINE.

A urmat anii de premedicină în Ontario (Canada), apoi în România Facultatea de medicină (1980-1987), a făcut stagii prin alte ţări, apoi, a revenit în România, a fost medicul agreat de Ambasada canadiană din București, consultant al acesteia pe probleme de sănătate. Legat mereu de Canada care însemnase punctul de pornire şi ca să se „updateze” s-a reîntors la Montreal (este aşadar acreditat de Health & Wellfare Canada), alegând România, țara de suflet pentru absolvenți străini care au studiat în Universitățile din România.

Un program de psihoterapie, un fel de life coaching, aşa încât să poată transpune în realitate, după alţi câţiva ani de practică medicală canadiană, vechea sa idee: aceea de a aduce în România această ramură medicală, atât de importantă, atât de necesară, în cadrul unor centre medicale din România binecunoscute: denumindu-se ʺmanagementul durerii prin terapie laserʺ.

Acest medic de origine libaneză, care vorbeşte multe limbi, inclusiv limba română şi care a făcut stagii de specializare în Anglia, Franţa şi Canada, a venit să profeseze aici, în inima Bucureştiului, aducând cu el un laser de ultimă generaţie pentru terapia durerii : LASERUL THERALASE. Durerea cronică, boală recunoscută ca atare de ţările din occident şi care face ravagii în rândul românilor, nu este recunoscută în România drept boală cronică în sine.

Aflat cumva la intersecţia unor specialităţi din medicină, ţinând cont deopotrivă de latura psihologică şi de ultimele reuşite ale tehnicii medicale, Managementul durerii prin terapia laser Theralase Canada este „un tratament neinvaziv, non-toxic şi eficace care reduce durerea şi inflamaţia, creşte mobilitatea şi integritatea ţesutului şi conduce la regenerarea celulelor folosind sistemul natural de vindecare a organismului.” Tratează atât afecţiuni acute cât şi cronice, de exemplu: artroză, spondilită, osteoartrită, dureri ale coloanei vertebrale -cervicală, lombară, toracică, sindromul de tunel carpian, epicondilită laterală, fibromialgie, durerile articulare de genunchi, şold, umăr, cot, tendinita, întinderile musculare şi tot felul de urmări ale accidentelor sportive. O terapie excepţională care contribuie la regenerarea nervilor, a cartilagiilor, a oaselor, a fibrelor musculare, a producţiei de colagen, a sistemului vascular.

Dr. Dirar Kutaini, Președintele CCERPA a menționat că : ʺAcest eveniment se încadrează în activitățile pe care le va desfășura Clubului Medicilor și Farmaciștilor Româno-Arabi din cadrul centrului. Clubul va fi înființat în curând, având în vedere numărul numeros al absolvenților arabi în România în acest sector, și creșterea numărului de cadre medicale care lucrează în unele țări arabe, și care necesită o strategie de consolidare a acestui club. Va avea un program știintific care va crește comunicarea între cadre și sistemele sanitare din România și țările arabe, bazându-se pe un schimb de exeperiență comună prin organizarea de  workshopuri, conferințe, simpozioane și  congrese medicale. Iar acest eveniment care a avut ca temă ʺDurereaʺ fiind un simptom frecvent în viața medicală și în afecțiunile cu care se confruntă pacientul,  existând un larg protocol de tratare indiferent de cauză, la care se adaugă și metoda de tratare prin laserʺ.

La eveniment au participat cadre medicale, bolnavi care au prezentat cazul lor și rezultate obținute în urma aplicării acestui tratament, un public larg interesat de acest subiect, și Dna. Conf. Univ. Dr. Georgeta Niculescu-Decan Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universități Spiru Haret, care a explicat și metoda tratării durerii prin kinetoterapie și fizioterapie care sunt practicate în cadrul activitățiilor Facultății de Educație Fizică și Sport- USH.

a b d e g  site site 2 site 1

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.