Comunicat de Presă Școala Internațională de Vară

august 23 16:45 2015 Printează Articolul

Astazi 23 august 2015, Comunicat de Presă preluat de la AgerPres.

Comunicat de presă – Școala Internațională de Vară ‘GeoPolitica’
duminică, 23 Aug 2015, 11:23

Școala Internațională de Vară ‘GeoPolitica’, ediția a IX-a, București 24-29 august 2015
În perioada 24-29 august 2015 se desfășoară la sediul CCERPA ediția a IX-a a școlii Internaționale de Vară ‘GeoPolitica’, organizată de către Asociația de Geopolitică Ion Conea, Centrul Cultural European Româno-Panarab și Facultatea de Geografie a Universității din București, în parteneriat cu Revista GeoPolitica și Universitatea Spiru Haret.
Ediția a IX-a va aborda tema: DIALOGUL OCCIDENT-ORIENT: ABORDĂRI GEOPOLITICE.
Vor susține prelegeri academicianul Mircea Malița, ambasadori din statele arabe acreditați la București: E.S. Mohamed Alaaedin Aly Shawky ELHADIDI — Ambasadorul Republicii Arabe Egipt, E.S. Hussain SINJARI — Ambasador al Republicii Irak, , Dr. Murat YUSUF — Muftiul Cultului Musulman din România, Losila Nixon BOMOY — Însărcinat cu Afaceri, Ambasada Republicii Democrate Congo, Khaled AL-JABOOBI — Consul onorific al Republicii Yemen în România, Wissam FATTOUH — Secretar, diplomați români acreditați în statele arabe: E.S. Paraschiva BĂDESCU — ambasador OSCE, E.S. Romulus BUDURA — fost Ambasador al României în Republica Populara Chineză, E.S. dr. Gheorghe DUMITRU — MAE, fost Ambasador al României în Egipt, E.S. Iacob PRADA — Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Irak, E.S. Niculae STAN — Ministru plenipotențiar MAE, fost ambasador al României în Iran și Libia, E.S. Cristian TEODORESCU — Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Iran analiști și cadre universitare de prestigiu: Dr. Cristina ALEXANDRESCU — Expert Asia Centrală, Prof. univ. dr. Anghel ANDREESCU — Chestor general, Conf. univ. dr. Dumitru BORȚUN — SNSPA — București; Președintele Juriului de Onoare al ARRP, Prof. univ. dr. Anna Eva BUDURA — Sinolog, Prof. univ. dr. Nabil ELNABER — Universitatea ISRA din Amman, președintele CCERPA — Iordania, dr. Dirar KUTAINI — președinte CCERPA, Prof. dr. Costin LIANU — director coordonator CCERPA, Lect. univ. dr. Alexandru LUCINESCU — Prodecanul Facultății de Relații Internaționale, Istorie și Filosofie, Universitatea Spiru Haret, București, Conf. univ. dr. Mircea Aurel Niță — SNSPA — București; președintele ANC, Conf. univ. dr. Cristina PĂIUȘAN-NUICĂ — decanul Facultății de Relații Internaționale, Istorie și Filosofie, Universitatea Spiru Haret, București, prof. univ. dr. Nicolae RADU — Academia de Poliție ‘Al. I. Cuza’, București, Conf. univ. dr. Laurențiu TĂNASE — Facultatea de Teologie, Corneliu VLAD — Analist de politică internațională.
În contextul complex al crizelor manifestate în plan regional și global, această ediție se constituie ca un laborator de geopolitică aplicată, care dorește să readucă pe agenda de lucru a specialiștilor în geopolitică, relații internaționale și securitate probleme de o complexitate deosebită, care vor fi dezvoltate în proiectele viitoare ale organizatorilor și partenerilor.
Coordonatori științifici proiect:—conf. Univ. Dr. Laura COMĂNESCU și prof. univ. dr. Cristian TĂLÂNGĂ — Facultatea de Geografie și dr. Vasile SIMILEANU — vicepreședintele Asociației de Geopolitică Ion Conea.

write a comment

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.