înapoi la pagina de început

Clubul de Artă și Cultură

Clubul de Artă și Cultură

Inaugurarea spatiului de lucru al Clubului de Arta si CulturaClubului de cultură și artă româno-arab din cadrul CCERPA a fost înființat pe data de 10 decembrie 2013 și a fost inaugurat în cadrul vernisajului de pictură & sculptură “Frânturi de lume”, care a avut loc pe data de 4 decembrie 2013, la U-Art Gallery.

Clubul este Coordonat de către arh. Vladimir Ivanovici și Secretar Jeafar Dia, fiind alcătuit din artisti plastici de naționalitati română și arabă.

Paleta de activități cultural-artistice organizate de către Club cuprind : expuneri, evocări, mese rotunde, proiecții și comentarii de diapozitive, dezbateri pe diverse literare, de etică, de istorie și estetică, de cultură națională și universală, seri de proză și poezie, întâlniri cu scriitori, artiști plastici și arhitecți, având ca punct de plecare că arta și cultura unește oameni și popoare.

Activitatea clubului presupune pe langa intalnirile tematice legate de arta pe specialitati separat sau general , discutii legate de abordarea stilistica a exprimarii in pictura , poezie , teatru , dans sau arta fotografica , atat si o privire de ansamblu legata de activitatile calendaristice a galeriilor , teatrelor sau a atelierelor de creatie din tara si din exterior, detaliata in fotografii, inregistrari video , sau alte materiale media puse la dispozitie de catre centrele de arta vizuala partenere , sau executate de catre participanti .

Sedintele temative ale clubului sunt organizate si conduse in marea parte de catre artistii prezenti la evenimentele in tema , ceea ce ofera nuanta de dezbatere artistica a impresiilor rezultate din confruntarea interesanta a parerilor participantilor directi sau indirecti.

Participarea la dezbateri sau pur si simplu la vizionari nu are caracter exclusivist , nu exista limitari din punct de vedere al activitatii , varstei sau a nivelului educational, national, elementul comun fiind necesitatea si dorinta de a fi la curent cu miscarea artistica nationala si internationala ,pe cat este posibil ,interpretata si din punct de vedere al artistilor practicanti.

Pe langa caracterul practic al activitatii clubului , acesta are si rol recreativ , sedintele fiind continuate de ateliere de pictura , teatru sau literatura , design si arhitectura , tematice sau la libera alegere , cu participarea membrilor sau a invitatilor.

Caracterul multinational al clubului , prin prezenta artistilor de diferite nationalitati , romani , europeni si arabi ,ofera un mediu de maxim interes , evenimentele fiind saturate de elemente decorative ,arhitecturale,,etnografice , istorice ,culinare , nationale , occidentale si orientale, inclusiv cea islamică cu specificul binecunoscut.

Secții Clubul de Artă și Cultură

sectia animatie si benzi desenate sectia arte plastice sectia design-arhitectura sectia foto-film sectia literara sectia teatrala

Tabere de creație

În curând…

În curând…

Cursuri de creație

Noutăți


The same pattern can be seen in thesis help argument 2..